Warm en dichtbij.

 
rosanna  Blog december 2016

 
 Tekst:
 Rosanna Hubregtsen

_______________________________________

Een speciale bond voor gepensioneerden

Door de stimuleringsregeling zijn er veel leden met (vervroegd) pensioen gegaan. Ze kunnen dan niet meer lid blijven van de NCF. Wat niet alle leden al weten is dat wij ook een speciale bond voor gepensioneerden hebben: de VPF (Vereniging Postactieven Financiën). Dit is een onafhankelijke vereniging voor alle (vroeg-)gepensioneerden die voorheen bij de Belastingdienst of het Ministerie van Financiën hebben gewerkt.

Als een van onze leden het lidmaatschap bij de NCF moet gaan beëindigen omdat de dienst verlaten wordt, benader ik diegene met een brief om hem of haar ervan op de hoogte te stellen dat wij nog steeds bijstand kunnen bieden. Door het NCF-lidmaatschap over te laten gaan in een VPF-lidmaatschap heb je namelijk nog steeds recht op rechtsbijstand en de collectiviteitskorting bij CZ. Bovendien ontvang je van ons informatie over de laatste ontwikkelingen op het gebied van pensioen. Ook is er elk jaar een Algemene Vergadering voor alle VPF-leden. Deze wordt altijd op een bijzondere locatie gehouden.

Het contact van de VPF-leden vind ik leuk en interessant. Ik hoor zo van onze leden wat voor vragen er spelen en soms bellen ze gewoon even om een praatje met ons te maken. Heeft een lid een probleem? Dan help ik natuurlijk graag. Pas geleden had ik bijvoorbeeld iemand aan de telefoon die het lastig vond om lid te worden via onze website. Ik vroeg aan het lid wat hij precies lastig vond. Hij vertelde dat hij pas sinds drie weken voor het eerst internet had! Dat verwacht je niet in deze moderne tijd. Gelukkig is hem het aanmelden – met een beetje hulp – toch gelukt.

Verlaat jij binnenkort de dienst in verband met pensionering en wil je VPF-lid worden of eerst meer informatie krijgen over de VPF? Kijk dan eens op onze website: www.vpf.nu.
Oh ja; het eerste jaar VPF-lidmaatschap is zelfs gratis!