Warm en dichtbij.

 
sabrina  Blog februari 2017

 
 Tekst:
 Sabrina Watson

_______________________________________

Individualisme?

 

Hierover wordt steeds vaker gesproken en met name wanneer het onderwerp de jongeren betreft. Ben ik dan echt zo egoïstisch en vind ik dit van mijn leeftijdgenoten? Nee is dan mijn antwoord, want ik neem simpelweg de vrijheid om mezelf te ontplooien. Daartegenover staat dat ik de vruchten van die ontplooiing in dienst kan stellen van mijn medemensen.

Doelgericht zijn wil niet zeggen dat ik niet om anderen geef of niemand wil bijstaan. Nee, dat betekent dat ik met volledige toewijding mijn dromen waarmaak, dat ik bereid ben om hier keihard voor te werken rekeninghoudend met de belangen en gevoelens van anderen. Het is wel lastig om de juiste balans te vinden. Continu vooruitdenken, waardoor je soms niet in staat bent om te genieten van het moment. Daarom hecht ik er juist ontzettend veel waarde aan dat ik, maar ook mijn leeftijdgenoten en de generaties die volgen naar elkaar omkijken, zodat er geen samenleving ontstaat waarbij iedereen volledig langs elkaar leeft, maar een samenleving ontstaat waar we tijd voor elkaar vrijmaken en dingen bespreekbaar maken, samen zoeken naar oplossingen en daarom doe ik… een Shout Out naar de jongeren.

Laat je horen!
Deze maand gaan wij namelijk van start met NCF Jong

Wat houdt dit in?

Om te zorgen dat je meer plezier uit je werk haalt gaan we in samenwerking met onze jongeren kijken naar wat de behoeftes zijn en continu reflecteren.

Jouw mening is belangrijk.

  • Wat verwacht je van een vakbond en wat mis je op dit moment?
  • Wat is de meerwaarde van de NCF voor jou? Blijken er toch veel meer voordelen aan je lidmaatschap te zitten dan je in eerste instantie dacht?
  • Op welke wijze krijgen wij de andere jongeren ook zover om lid te worden, zodat wij als NCF Jong een grote en sterke eenheid worden en ervoor kunnen zorgen dat jouw belangen ook in de toekomst behartigd blijven?

Jouw input is nodig!

  • Welke thema’s spreken jou aan?
  • Waar zou je graag meer over willen weten?
  • Welke verandering zou je graag bij jou op de werkvloer willen zien of bewerkstelligen?

Je kan het zo gek niet bedenken of wij gaan ons best doen om ermee aan de slag te gaan.
Is verbetering van je werk belangrijk voor je? Laat mij dan weten hoe jij over de bovengenoemde vragen denkt.
Wil jij daarnaast ook meewerken aan NCF Jong (dat kan al door zo nu en dan digitaal je mening over een onderwerp te geven) en ben je jonger dan 36 jaar of ken je iemand die hiervoor interesse heeft?
Super! Laat het mij weten door een e-mail naar te sturen.

Laat je horen! Ik ben hoe dan ook benieuwd naar je reactie!