Lidmaatschap

Abonnee van de NCF

Je werkt bij de Belastingdienst, maar jouw werkgever is niet het ministerie van Financiën. Je werkt namelijk bij de Belastingdienst via een uitzendbureau, als zelfstandige zonder personeel (ZZP'er) of via een automatiseerder.
Natuurlijk heb je ook een (sociaal) gevoel bij de dagelijkse gang van zaken op je werk. Kan het anders? Kan het beter? Niet alleen voor jou maar ook voor je collega uitzendkrachten en ZZP'ers?

Nou, dan kun je het beste abonnee worden bij de NCF.
De NCF is de grootste vakvereniging bij het ministerie van Financiën. Al onze leden, kaderleden en bestuursleden zijn ook werkzaam bij het ministerie van Financiën. Wij kennen daarom de werkvloer, waar jij je ook dagelijks op begeeft, als geen ander.

Wat biedt de NCF aan een abonnee?

Digitale informatie

  • De NCF voert met regelmaat overleg met het Ministerie van Financien. Als abonnee krijg jij alle verslagen van alle vormen van overleg, via wat wij een Binding noemen, digitaal op je werkplek.
  • De NCF geeft iedere twee maanden haar vakbondsmagzine Bondig uit. Ook hiervan krijg jij een digitaal exemplaar. Voorbeelden van Bondig vind je op deze website.

Medezeggenschap

  • De NCF vindt medezeggenschap erg belangrijk. Als abonnee kan jij je collega's vertegenwoordigen in de discussies die intern bij de NCF worden gevoerd over dat wat er speelt op het terrein van de medezeggenschap. De medezeggenschappers van de NCF vergaderen regelmatig over dat wat er op de werkvloer speelt. Vertel de medezeggenschappers van de NCF wat er speelt bij jullie. Op deze manier zetten jullie de uitzendkrachten en ZZP'ers eens goed op de medezeggenschapskaart. Alleen dit is al voldoende om abonnee te worden. Doen dus!
  • Als je als abonnee toetreedt tot de medezeggenschapsstructuur van de NCF behoor je vanaf dat moment tot het kader. Dat houdt in dat NCF-vertegenwoordigers in het Georganiseerd Overleg Belastingdienst faciliteiten, in de vorm van buitengewoon verlof, voor je gaan regelen. Het is niet de bedoeling dat je in eigen tijd naar medezeggenschapsbijeenkomsten gaat. De werkgever heeft ook belang bij een soepel draaiende organisatie waar ook jij deel van uitmaakt.

Stuur een e-mail met vermelding van je naam, adres en SAP-nummer naar mijnncf@ncf.nl als je gratis abonnee wilt worden van de NCF.