IBK en vakbondscontributie terugvragen

Een e-mail als pdf toevoegen aan P-Direkt

Als de Binding met de jaaropgaaf in IBM Notes ontvangen is, zijn er twee mogelijkheden om er een pdf van te maken. Dit is namelijk nodig om de Binding met de jaaropgaaf later aan je aanvraag toe te voegen.

Mogelijkheid 1: zet het mailbericht om naar een pdf. Dat kan door op de DWB in IBM Notes te kiezen voor Bestand>Afdrukken. Vervolgens kies je voor de printer ‘PDF creator’ >Toepassen>Afdrukken. In het scherm van PDFCreator 4.1.0 kies je voor OK. Vervolgens wordt de pdf in Adobe Acrobat Reader geopend en kan deze via Bestand>Opslaan als… op de DWB opgeslagen worden.

Mogelijkheid 2:
 print de mail in IBM Notes, scan deze en stuur het naar je werkmail. De pdf sla je vervolgens op via Bestand>Opslaan als… op de DWB.

Heb je de pdf? Ga dan verder de met onderstaande stappen.

  • Ga naar P-Direkt en kies voor Financiën en Salaris>Individueel Keuze Budget:
  • Klik onder Nieuw IKB-doel kiezen op Contributie vakbond:
  • De gegevens achter de eerste twee vragen kun je laten staan als je het bedrag in één keer terug wilt krijgen. Hier staat - als het goed is - al November of December ingevuld. Je kunt de teruggave eventueel over meerdere maanden verdelen als het opgebouwde bedrag niet voldoende is voor teruggave in één keer.
  • Vul bij de derde vraag het bedrag van de verklaring in.
  • Voeg als bijlage de pdf toe, vink het vakje bij de akkoordverklaring aan en klik op Volgende.
  • Controleer het volgende scherm en klik opVersturen.